9 Şubat 2013 Cumartesi

ŞİMDİ SİZE NE DEMELİ - 1(26 Ocak 2013)



İnanın bazı konularda yazı yazmak insanın içinden gelmese de yazmak zorunda  hissediyorsunuz . İki günden beri aymaz bir kişinin TBMM çatısı altında yaptığı ve sonraları devam ettirdiği bir konuşma kendi kendime “lanet olsun sana ki, böyle insanlarla aynı ülkede yaşıyorsun”  dedirtti. Bu kadın bir profesör. Bu kadını dinleyelim. Ne diyor? Özetle: “Türk ulusu ile Kürt milliyetini bana eşit gördüremezsiniz”. Açık şekilde nasyonalist  düşüncenin sözcülüğünü üstlenmiş.

Esasen burada vahim olan durum o anda meclisteki CHP’li milletvekillerinin birkaçı hariç, toplu halde konuşmaya alkış  tutmalarıdır. Bu alkışlara MHP grubu da destek vermiş. MHP’ lilere denilecek bir sözüm yok. Bana göre yanlış da olsa kendi ideolojilerinin gereğini yerine  getirmişler. Esas acayip olan CHP’nin ulusalcı kanadı diye nitelendirilen milletvekillerinin düştükleri çukurdur. Siz şimdi teker  teker ortaya çıkıp “evet biz nasyonalistiz - biz faşizan düşünüyoruz” demek cesaret ve mertliğini göstermeniz gerekir. Çıkıp söyleyin, demokrasiye  inananlar açısından bunda hiçbir engel yoktur ve size saygı duyarız. Ancak “biz ırkçı veya kafatasçı değiliz ama Türk milleti ile Kürt milletini de eşit görmüyoruz ”diyemezsiniz .  Bu  takdirde biz de size ırkçı ve bölücü damgasını yapıştırırız. Aynı konuşmayı tersine çevirip Türk yerine Kürt’ü koysam, o takdirde sizler bana koro halinde “Irkçı-Kürtçü” demeyecek misiniz?

Sizler Mustafa Kemal’in yolunda bile değilsiniz. O günün olağanüstü şartlarına göre CHP’nin  umdeleri arasına giren milliyetçilik kavramı artık anlamını yitirmiştir. Çağdışı kalmış, 20.yüzyılın ilk çeyreğine dayanan sapık ideolojilerden uzak kalmanız, hümanizme saygı göstermenizin zamanı gelmiştir. İçinizde, üzülerek söyleyeyim, bilim insanları var. Sizin de hocalarınız olan bir kısmını çok yakından tanıma fırsatım oldu. Hakiki anlamda değerli bilim insanlarını da tanıma imkanına kavuştum ama bir kısmının da ne tür insanlar olduklarına bizzat tanık oldum. Bu nedenle bilim insanı olmak , mükemmel kişiliğe sahip olmak anlamına gelmemektedir. Zannediyorum sizin gibi düşünce ve davranışa sahip olanlar da bu son bölüme girmektedir. Bundan dolayı da hakikaten üzülüyorum. Lütfen ya kafanızdaki bu çarpık fikirlerden vazgeçin veya ait olmanız gereken siyasi bir platformda lütfen yerinizi alınız. Halkınızı ve seçmeninizi aldatmayınız.  Doğru, temiz görünüp kirli davranmayınız. Bu ülkede yaşayan insanlar artık barış istiyorlar. Eşitlik istiyorlar. Kardeşlik istiyorlar. Ama sizler bizim kardeşimiz olamazsınız. Ta ki kafanızdaki o fikirleri değiştirene dek. Biz Türkiye halkı olarak menfur fikir ve eylemlerinizi lanetliyoruz. Meşru savunma gerekçesi ile yapılan saldırıların bu ülkeye neye mal olduğunu da hep birlikte yaşadık ve halen yaşamaktayız. Barışın önünde engel olmaya kalkmayın, cürmünüz kadar yer yakarsınız. Türkiye de halklar bir arada yaşamak arzusundalar. Türkü ile Kürdü ile, Lazı, Çerkezi, Arabı, Ermenisi, Abazası, Gürcüsü, Hrıstiyanı ve Yahudisi, Alevisi, Sunnisi ile bir arada Türkiye Cumhuriyeti Halkı olarak yaşamak istiyorlar. Ama şunu da unutmayınız ki TAM eşitlik statüsünde yaşamak istiyorlar. Bunu artık eskisi gibi çarpık zihniyetler engelleyemeyecek. Toplum bilinçlendi , bir milletin diğer milletlere hakimiyet kurmasına, onları ikinci sınıf statüsüne koymalarına müsaade edilmeyecektir. İşte meşru müdafaa budur. Bu ülkede herkes eşittir. Yine de hayır diyorsanız, kişiler olarak aşağıdasınız ve artık o çukurdan çıkma gayretini gösterin.

Av.KEMAL BİNGÖLLÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder